TOIMIN PSYKOTERAPEUTTINA
PÄÄKAUPUNKISEUDULLA.
VAPAITA AIKOJA 2/2020 LÄHTIEN. KELA-KORVATTAVIA KESÄSTÄ 2020LÄHTIEN. OTA YHTEYS>

TEIJA JOKIVIRTA, SensoMi

Olen terveydenhoitaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Opiskelen keho-orjentoituneeksi traumapsykoterapeutiksi Oulun Yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa ja valmistun kesällä 2020, jolloin saan myös Kela-pätevyyden.

Otan vastaan terapia-asiakkaita Väestöliiton terapiapalveluissa 2020 helmikuusta alkaen. Toimin siellä osa -aikaisesti, koska jatkan päätyössäni Helsingin Ensikodilla ja opiskelen edelleen.

Olen pätevöitynyt EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) terapiaan. EMDR terapia on tällä hetkellä edistyksellisin ja tehokkaimmaksi todettu kansainvälisesti hyväksytty terapiamuoto stressi- ja traumareaktioiden hoitoon. Käytän EMDR terapiaa sekä lasten, nuorten että aikuisten kanssa työskentelyyn sekä myös EMDR ryhmäsovelluksia kuten G-TEP (Group Treatment Protocol) ja IGTP (Therapy protocols for early intervention and ongoing traumatic stress).

Käytän myös sensomotorista työskentelyä, maalaamista, kuvia ja kehollista työskentelyä. Keskustelussa voimme määritellä terapian tavoitteen ja sinä voit arvioida terapian toimivuutta yhdessä minun kanssa. Terapia sisältää keho-orientoituneessa muodossa myös mahdollisuuden rentoutumisen harjoitteluun.

Toipuminen on mahdollista monin eri keinoin. Jokainen voi löytää itselleen sopivia tapoja parantaa omaa hyvinvointia. Haluan erityisesti olla tukemassa terapiatyössä lapsia, nuoria ja vanhempia. Työskentelen mielelläni myös ryhmien kanssa. 

Kielitaito minulla on karttunut arjessa; suomi, englanti, ranska ja viittomakieli.

TYÖKOKEMUSTA MINULLA ON:

  • Olen toiminut vuodesta 1998 Helsingin Ensikodin Avopalvelu Pesässä päihdeongelmasta toipuvien vanhempien ja vauvojen, taaperoiden kuntoutuksessa.
  • Theraplay – työntekijäksi valmistuin 2011. 
  • Päihdeongelmasta toipuvien nuorten ja aikuisten kanssa olen työskennellyt vuodesta 1997.
  • Olen opiskellut vauvan ja vanhemman vuorovaikutuksen, kiintymyssuhteen tukemisen menetelmiä useiden vuosien ajan aktiivisesti. 
  • Vaativassa vauvaperhetyössä olen ollut jo 21 vuotta mukana.