TOIMIN PSYKOTERAPEUTTINA
PÄÄKAUPUNKISEUDULLA. Kuntoutuspsykoterapian paikat ovat täynnä.
OTA YHTEYS>

ERON JÄLKEEN
ETEENPÄIN

-RYHMÄT

TYÖPAJA PARISUHTEESTA ERONNEILLE

TYÖPAJA PARISUHTEESTA ERONNEILLE

Työpaja on aikuisille, jotka haluavat työstää omaan erokokemukseen liittyvää traumakokemusta. Jos koet pysyväsi riittävän vakaana ja sietoikkunassa työskentelyn aikana, työpaja sopii juuri sinulle. Harjoittelemme yhdessä vakautumista ja sietoikkunassa pysymistä ennen varsinaista työskentelyä. 

Työskentelytapana on keho-orientoituneesti suuntautunut lähestymistapa EMDR G-TEP -menetelmän avulla. Ryhmässä käytetään myös IGTP -sovellusta. 

G-TEP -MENETELMÄ

G-TEP (Group Treatment Protocol) on traumaattisen tapahtuman työstämiseen soveltuva EMDR-bilateraalista stimulaatiota hyödyntävä menetelmä. Menetelmässä käytetään työarkkia. Työskentelyn vaiheet ovat lyhyesti vakautuminen, työstäminen, uudelleen suuntautuminen ja lopuksi vielä vakautuminen. Se sopii aikuisille, lapsille, perheille ja ryhmille, jotka ovat mahdollisesti kokeneet samankaltaisen trauman tai olleet osallisia samassa tapahtumassa.

G-TEP mahdollistaa tehokkaan trauman työstämisen niin, että traumaattista kokemusta ei tarvitse jakaa verbaalisesti koko ryhmälle. Työskentelyssä voidaan käyttää piirtämistä, kirjoittamista ja siinä työstetään traumakokemusta pois hermostosta ja kehosta käyttäen eri aistikanavia ja kehoa itse aktiivisesti työskennellen. Se on kulttuurisensitiivinen menetelmä ja se on käännetty useille kielille.

Työskentely auttaa toipumaan postraumaattisesta stressihäiriöstä ja se voi myös ehkäistä sen syntymistä. G-TEP -menetelmää on tutkittu ja siitä on julkaistu artikkeleita. Menetelmän on kehittänyt Elan Shapiro.

”Työskentely on ollut minulle esimerkiksi rauhallista ja rentouttavaa. Mietin, että miten jaksan käsitellä raskasta asiaa, mutta huomaan, että jaksoin hyvin. ”

IGTP -SOVELLUS

IGTP (Therapy protocols for early intervention and ongoing traumatic stress) on EMDR -sovellus aikuisille lapsille, nuorille ja ryhmille silloin, kun traumaattiset, turvattomat olosuhteet jatkuvat ja ei ole tietoa, että on olisi tulossa vakaammat ajat. IGTP mahdollistaa turvallisen kokemuksen stressiä vähentävästä ja integroivasta työskentelystä.

Menetelmä soveltuu hyvin lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Työskentelyssä käytetään mm. perhostaputusta ja piirtämistä.
Ignacio Jarero Jareron kehittämästä EMDR IGTP -protokollasta on useita tieteellisiä julkaisuja*.

*European Journal of Trauma and Dissociation -lehdessä: ”Immediate treatment following the November 13 attacks: Use of an EMDR emergency protocol” (alkuvuosi 2019).
”Randomized Controlled Trial on the EMDR Integrative Group Treatment Protocol for Ongoing Traumatic Stress with Adolescents and Young Adults Patients with Cancer” (2018).

TAPAAMISET

  • Alkuhaastattelu yksilötapaamisessa 45 min.
  • Ryhmä 3 x 2h tapaamisia
  • Jälkitapaaminen yksilötapaamisessa 45 min.
  • Yhteensä 8 tuntia työskentelyä
  • Ryhmätapaamisissa on läsnä kaksi terapeuttia
  • Tarvittaessa jatkohoitoon ja esim. yksilölliseen EMDR-terapiaan ohjaaminen

TAPAAMISET

Työskentelyä ohjaa EMDR I ja II tason koulutettu sh. th. Teija Jokivirta sekä avustava EMDR terapeutti traumapsykoterapeutti koulutuksessa oleva sh. Riitta Palonen.

Kustannukset: 380 euroa 8 tuntia (opiskelijat, työttömät 300 euroa) Ryhmään mahtuu max. 6 osallistujaa. Työskentely voi toteutua 3:lla osallistujalla. Hinta määräytyy osittain tilojen kustannusten mukaan. Muutokset hinnassa ovat mahdollisia. Väestöliiton terapiapalveluiden hinnasto määrittelee palvelun hinnan heidän palveluhintojen mukaan.

Ryhmät käynnistyvät kun pandemiatilanne on rauhoittunut.